Gomos sjokoladekake

I vår barndoms grønne dal var Gomos sjokoladekake (som da het Evas sjokoladekake) prikken på ien, eller det beste i verden om du vil! Den var storfavoritt ved alle familiehøytideligheter og de var det godt av. Nå lages den ikke like ofte lenger, men er fremdeles utrolig god!

150 gram smør
300 gram sukker
Røres hvitt
3-4 egg
Røres i smør- og sukkerblandingen.
400 gram mel
2 ts bakepulver
60 gram kokesjokolade
1/4 liter melk (sjokoladen løses opp i melken)
Bland mel og bakepulver, smelt sjokoladen i melken.
Rør i det tørre og sjokolademelken vekselvis, det tørre først og sist.

Stekes på nederste rille i rundform, 40 minutter (eller 60?) på 170 grader.
Vent til kaken er avkjølt, lag så glasur

Glasur:
60 gram kokesjokolade
løses opp i 5 ss kaffe
50 gram smør (ikke smeltet men gjerne romsvarmt)
300 gram melis

Kaken deles i tre deler, ha glasur mellom hvert lag, på toppen og på kantene. Godt!

3 kommentarer:

Mona Kristin sa...

ÅÅÅ endelig tror jeg at jeg har funnet rett sjokolade kake oppskrift. Takk for publiseringen :)

Karinko sa...

Och kokesjokalade: är det blockchoklad? Eller Oboy, som jag trodde först ;) ?

Eli sa...

Kokesjokolade er sjokolade med høy kakaoprosent, usikker på hva det heter på svensk :) Tror det bør være minst 60%.