Fiskefileter med sitron- og kaperssmør

4 porsjoner

800 gram fiskefilet, helst fersk
salt, nykvernet pepper
sukker
½ bunt persille, 1 usprøytet sitron
1-2 ss mykt smør, 3 ss smør
3-4 ss kaldt smør, 1 ss kapers

Krydre fiskefiletene med salt og pepper.
Finhakk persillen.
Riv skallet på sitronen, press deretter ut saften.

Smelt smøret.
Hell melet på en tallerken, vend fisken i melet.

Stek filetene i smør på sterk varme i 1 minutt. Skru platen ned til svak varme, snu filetene forsiktig og stek de videre i 2-4 minutter. Ta de ut av pannen og hold de varme.

Tørk av stekepane, hell i sitronsaften, rør inn det kalde smøret i små porsjoner. Deretter sitronskall, kapers og persille.
Smak til med salt, pepper og evt litt sukker. Legg fiskefiletene oppi en liten stund så de blir gjennomvarme.

Smaker godt med kokt potet til.

Hilsen storebror!

Ingen kommentarer: