Tomatsaus

Denne sausen bruker vi til diverse pastaretter og i pizza. Vi lager store porsjoner, så har vi noen middager. Den holder seg en stund i kjøleskap, og kan sikkert også fryses.

4 bokser hermetiske tomater
8 store ferske tomater
1 glass soltørkede tomater
1-2 løk
3-4 fedd hvitløk
Evt 1 chili
Fersk basilikum
Salt, pepper

Kutt opp og brun løk og hvitløk i en dyp panne (jeg bruker som regel wok-panne). Hell over de hermetiske tomatene.
Ta skallet av de ferske tomatene og del tomatene opp i biter (trenger ikke være veldig små biter, for tomatene kokes i stykker etter hvert uansett). Skjær de soltørkede tomatene i små biter. Hell ferske og soltørkede tomater oppi panna, sammen med finhakket chili om du ønsker en sterk saus. Ta ut noe av frøene fra chilien om du ikke liker veldig sterk mat.

Kok dette i et par timer, til ønsket konsistens.

Ha oppi hakket basilikum, salt og pepper etter smak.

Tips til veldig enkel og god middag om man har tomatsaus i kjøleskapet og dårlig tid:
Kok opp rørpasta og bland i sausen, tilsett grønne oliven, kapers og chili (om dette ikke allerede er i sausen). Strø over nykvernet pepper og parmesan. Vips, har du en knallgod middag!

Ingen kommentarer: