Denne oppskriften har jeg fått av en gresk/engelsk venn. Det er gresk hverdagsmat som hans familie har brukt mye.
Retten er veldig enkel å lage, men krever (som stort sett all god mat) noen timer på komfyren.
500g kyllingfilet
1 løk
1 glass rødvin
vann
3 ss tomatpure
2 laurbærblad
1 kanelstang
Hel pepper
Salt, malt pepper
Del kyllingen opp i terninger, gni inn salt og malt pepper. Kutt og brun løken sammen med kyllingen.
Hell rødvin over kyllingen og ha oppi nok kokt vann til at alt kjøttet er dekket av væske. Tilsett tomatpure, ha oppi krydder.
Kok dette på svak temperatur i minst en time, gjerne to. Tilsett mer vann etterhvert om nødvendig.
Server med potetstappe, gresk salat, tzatziki og brød.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar