Seige og perfekte rundstykker


Okei, disse rundstykkene er kanskje ikke perfekte utseendemessig, men det er tross alt det indre som teller. De er utrolig lette å bake og man behöver ikke kna og elte eller håndtere deigen med hendene i det hele tatt! Deigen skal være ordentlig klissete. Resultatet blir saftige og seige rundstykker med mye smak.
Perfekt til nyrørt tyttebærsyltetøy og brunost.

Ca 35 rundstykker

1 pakke fersk gjær (50 gram)
1 liter vann
2 dl melk
2 ts salt
1-2 ss flytende honning
2 dl sammalt hvetemel
2 dl rugmel
Ca 2 liter hvetemel

Evt sesamfrø til garnering.

Bland ut gjæren i litt av den fingervarme vann- og melkblandingen. Hell i resten av væsken og bland i salt og honning. Rør i det grove melet. Nå skal det fine melet blandes i. Ta i så mye at deigen begynner å ligne deig men fremdeles er veldig klissete og nesten rennende.

La deigen heve under bakeduk i 1-2 timer. Det er en stor oppskrift så det er bra å passe på at den ikke hever over kanten.

Varm ovnen til 240 grader.

Rundstykkene skal ikke etterheves og deigen skal ikke håndteres mer enn at man øser opp passe mye deig til hvert rundstykke på en ovnsplate med bakepapir. Når bakeplaten er full settes den inn i ovnen i 12-14 minutter.

Ingen kommentarer: