Til ca 5,3 kg leverpostei
1,7 kg lever (skjær bort kraftige blodårer)
2,5 kg kjøttblandet flesk (her kan vi bruke rester fra sylte, det skal ikke være renskåret flesk, da må deler byttes ut med kjøtt. Evt 1/2 flesk, 1/2 ribbe)
2 egg
1 boks hermetisk hakket tomat
1 stor løk
150 gram ansjosfilet
6 dl hvit saus (lag av 3 ss mel, smør og 6 dl melk. Helt uten krydder)
130 gram salt
13 gram pepper
4 gram malt nellik
Kverne 3 ganger. Når kverner andre og tredje gang, bruk tyngdekraft i stedet for å stappe så det ikke lekker, fordi bløt.
Andreas tar alt utenom sausen gjennom kvernen (tar altså tomat og krydder i kvern.)
Bland inn sausen med øse til slutt.
Fordel i former, kan være brødformer, kle evt med bakepapir.
Stekes i vannbad i ovn.
180 grader i 20-30 minutter avhengig av størrelse
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar