Focaccia i langpanne fra Trines Matblogg

Jeg leser ikke så mange matblogger, men Trines Matblogg besøker jeg ofte for inspirasjon.
Nå har jeg laget hennes gode focaccia i langpanne så mange ganger at jeg må dele oppskriften her. Dette er altså ikke min egen oppskrift, den er rett og slett kopiert fra Trines Matblogg. Følg denne linken for å komme til Trines Matblogg og originaloppskriften med fine bilder :)


Deigen:
50 gram gjær
1 liter vann
6 ss olivenolje
2 liter hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker

Garnityr:
olivenolje
flaksalt
frisk eller tørket rosmarin

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett litt olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30-40 min, til dobbel størrelse.
Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt stor langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i ca 20-30 min. Prikk hull i deigen med fingrene. Ha eventuelt litt av oljen på fingeren så slipper du deigkliss på fingrene. Ringle litt olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og eventuelt rosmarin.
Stek på nederste/nest nederste rille i varm stekeovn 225 oC i 30-40 min. Avkjøl på rist.

Ps! Dersom du ønsker å bruke denne oppskriften og linke til den ønsker jeg at linker rettes til Trines Matblogg såklart :)

Ingen kommentarer: