Slektas favorittbröd om jeg skal dömme etter reaksjonen sist helg!
Vår families hverdagsbröd, vi baker fem bröd i form samtidig, men da er det én eneste måte som akkurat de fem formene får plass i ovnen vår!
Oppskriften har sin grunn i en vanlig brödoppskrift fra en kjent svensk kokebok.
1 pakke gjær (50 gram)
1,5 liter vann
2 ss brødsirup eller honning
2 ts salt
1-2 dl solsikkefrö
1-2 dl knuste linfrö
5 dl grovt mel (det vi har hjemme, byggmel, sammalt hvetemel eller hva du har i skapet)
Ca 2,5 liter hvetemel
Smuldre gjären i en deigbolle.
Bland i litt av det tempererte vannet (ca 40 grader, litt varmere enn fingervarmt)
Rör i sirup/honning og salt.
Bland til gjären löser seg opp.
Bland i resten av det tempererte vannet, solsikkefrö, linfrö og det grove melet.
Rör i mel til det såvidt begynner å slippe fra kantene, deigen skal väre ganske lös og det skal ikke gå å arbeide for hånd.
La deigen heve i et par timer. Rör ned deigen noen ganger, hvis ikke hever den over.
Hell over deigen med hjelp av slikkepott i brödformer smurt med matolje. La etterheve i tjue minutter. Denne deigmengden er passe til fire-fem brödformer.
Stek i 250 grader i 15 minutter, senk deretter temperaturen til 200 og la steke i 25-30 minutter til. Nyt!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar